5 tips voor sterke nagels

gellak

Heb je net zo goed je best gedaan op het laten aangroeien van je nagels, breekt er weer eentje! Kun je weer opnieuw beginnen… En dan maar hopen dat die broze nagels van je wél heel blijven. Herkenbaar? Dan is het tijd voor wat tips voor sterke nagels, zodat je nagels gewoon gezond en sterk blijven en niet telkens afbreken. Hier volgen vijf tips.

Hoe komt het eigenlijk dat we soms last kunnen hebben van broze nagels? Werk je veel met water, chemische producten of werk je überhaupt veel met je handen? Dan beschadig je de beschermlaag (de bovenste hoornlaag) van je nagels. Overigens maken niet alleen externe factoren je nagels brozer, ook interne ontwikkelingen spelen een grote rol. Slaap- of vitaminetekort zijn bijvoorbeeld grote boosdoeners.

Gezond eten voor sterke nagels

Het begint ook als het om sterke nagels gaat, met gezond en gevarieerd eten. Zorg dat je vitamine B8, vitamine D, calcium en zink binnen krijgt, door eieren, vis, zuivel, noten, fruit en groenten te eten. Dat maakt je hele lichaam gezonder, inclusief je nagels.

Nagels hydrateren

Je kunt je nagels ook een beetje helpen, door hydraterende handcrèmes te gebruiken. Houd je nagels soepel en gehydrateerd. Dehydrateer je je nagels? Door met heet water (gek genoeg), lijm, verf of andere chemische materialen te werken, doe dan handschoenen aan en geef je nagels daarna weer een extra boost met een laagje handlotion of crème.

Vijlen en niet knippen

Het helpt ook om je nagels te vijlen in plaats van te knippen. Bij het knippen van nagels, ontstaan er sneller scheurtjes. Bij vijlen (vooral als je maar één kant op vijlt) is de kans op scheurtjes een stuk kleiner.

Manicurebehandeling van Jepun

Je kunt je nagels ook een megaboost geven door bij Jepun een manicurebehandeling te laten doen. We weten precies wat jouw nagels en nagelriemen nodig hebben. We verzorgen je vingers en nagels en gebruiken verstevigende en voedende middeltjes. Natuurlijk werken we je nagels ook mooi af met een verstevigende nagellak in de gewenste vorm en kleur.

Gellacbehandeling

We kunnen je nagels ook behandelen met Gellac. Dat is een verstevigende nagellak die minimaal twee weken blijft zitten. Zo heb je gelijk een extra laagje op je nagels, waardoor ze niet zomaar kunnen afbreken.

Kun je nog wel wat meer tips gebruiken? Neem gerust contact met ons op, we geven graag vrijblijvend advies.