9 tips om uw voeten zomer klaar te maken

voetenbad

Bij Jepun kunt u ook terecht voor je handen en voeten! Zeker nu de zomer hier is geven wij u de beste tips om uw voeten perfect te verzorgen.


Uw voeten krijgen heel wat te verduren. Hoge hakken, de hele dag lopen en kou of juist warmte. Daarom is het wel eens fijn om uw voeten helemaal te verwennen. Zeker nu het slipperweer er weer is, is het natuurlijk fijn als uw voeten er mooi en verzorgd uitzien. Maar dat geldt ook als uw voeten nog verstopt zitten in uw sokken. Ik geef u een aantal tips hoe u uw voeten zomer klaar maakt!

Stap 1 Onder uw voeten ontstaat vaak eelt, of u dat nu wilt of niet. Dit kan bijvoorbeeld komen door wrijving in de schoenen. Om het eelt te verwijderen hebt u een eeltschaaf nodig. Zorg dat uw voeten helemaal droog zijn, dan gaat het een stuk makkelijker. U kunt de dode huid verwijderen door langzaam en voorzichtig langs de voet te schaven. Concentreer u vooral op uw hakken, de bal van de voet en aan de buitenkanten van de voet. U kunt bijvoorbeeld eerst een eelt rasp gebruiken om het ergste weg te halen en daarna een vijl om het af te maken.

Stap 2 Neem een bak en vul deze met warm water. Maak een sopje met bijvoorbeeld heerlijk geurende olie of badedas. Blijf ongeveer 10 minuten met uw voeten in het water zitten. U kunt uw voeten ook nog zelf masseren onder water.

Stap 3 Masseer uw voeten met een voetenscrub. Op deze manier verwijderd u nog de laatste dode huidcellen en worden uw voeten lekker zacht.

Stap 4 Droog de voeten goed af, vooral tussen de tenen. Gebruik daarna een bokkenpootje om de nagelriemen naar beneden te schuiven. Doe dit heel voorzichtig en niet te hard, anders gaan ze ontsteken.

Stap 5 Knip nu uw nagels mooi af op de gewenste lengte. In de zomer is het natuurlijk wel mooi om uw nagels wat langer te houden. Het beste is om de nagels niet in één keer te knippen, maar elke keer een klein stukje. Op deze manier is de kans minder groot dat een nagel scheurt.

Stap 6 Gebruik nu een vijl om de nagels mooi rond te vijlen en om de harde hoekjes weg te halen.

Stap 7 Masseer uw voeten nu met een lekkere lotion.

Stap 8 Om uw voeten de ultieme behandeling te geven kan u het volgende doen voordat u naar bed gaat. Smeer uw voeten rijk in met lotion, pak daarna uw voeten in met huishoudfolie en doe er sokken omheen. Als u hiermee gaat slapen kan de lotion ’s nachts in de voeten trekken en worden uw voeten weer super zacht.

Stap 9 Kies nu welke kleur u op uw nagels wilt en breng twee laagjes aan. Als u twee keer nagellak aanbrengt, blijft het beter zitten en is de kleur mooier. Natuurlijk kunt u ook gewoon een base coat kiezen met een natuurlijke kleur die ervoor zorgt dat uw nagels sterker worden.

Na deze stappen, zijn uw voeten helemaal Summer to go!