Fit de herfst door met dank aan de privé sauna

herfst-hart-1

De herfst is er weer. Niet alleen de temperatuur gaat achteruit, ook uw weerstand kan een flinke dip oplopen. Om te voorkomen dat u straks de ene tissue na de andere nodig hebt, vertellen we u hoe u uw lichaam eenvoudig voorbereid op het najaar. Met dank aan de privé sauna.

De privé sauna is alom bekend als een brenger van rust en ontspanning, maar is ook ideaal voor het verhogen van uw weerstand. Handig voor tijdens het onstuimige weer dat ons komend seizoen weer te wachten staat. Lees snel verder hoe u met de sauna dit gure seizoen de baas blijft.

Hogere weerstand
In een sauna wordt de lichaamstemperatuur kunstmatig verhoogd tot een koortsniveau. Als reactie hierop zal het lichaam extra afweerstoffen aanmaken om ziekteverwekkers af te kunnen breken. Het resultaat: een hogere weerstand. Door de hogere lichaamstemperatuur zal u tevens gaan zweten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam zich van binnenuit ontdoet van alle aanwezige afvalstoffen. Een betere manier van reinigen bestaat er niet.

Vrijer ademen
De sauna heeft nog een ander voordeel. Het vermindert de klachten van aandoeningen aan de luchtwegen als astma en bronchitis. In de herfst neemt het aantal mensen met klachten aan de luchtwegen fors toe. Ook hierom is de sauna een geliefde plek gedurende dit seizoen. De sauna zorgt ervoor dat de slijmvliezen tot wel zeven keer beter doorbloed worden, zodat de hete sauna lucht flink wordt afgekoeld voor het de longen bereikt. Dit ontspant de oververhitte ademhalingsspieren, waardoor de luchtpijpvertakkingen verwijden en u vrijer ademt. Een regelmatige sauna gang zal de klachten zeker verminderen.