Hoe ontspant u meer op een dag?

relax

De momenten om gedurende de dag even te ontspannen zijn er al, u moet ze alleen wel benutten.

Ontspannen start al tijdens het ontbijt
Prop uw ontbijt niet snel naar binnen, maar neem de tijd om ervoor te zitten. Lees een leuk online stuk of geniet van uw ontbijt en van de rust voor u aan de dag begint. Heeft u een gezin en is de ochtend super hectisch? Probeer dan aan de ontbijttafel toch een moment van waardevol samenzijn te creëren.

Ontspan onder de douche
Douchen is onderdeel van uw dagroutine, waardoor u er waarschijnlijk niet bij stilstaat. Word eens bewust van het water, de warmte en de geuren en texturen van de producten die u gebruikt.

Ontspan onderweg naar uw werk
Of u nou met de trein, de auto of de fiets naar het werk gaat, probeer van het moment te genieten. Kijk tijdens de fietstocht eens om u heen alsof u de omgeving voor het eerst ziet. Staar in de trein gedachteloos uit het raam of zet de radio in de auto eens uit en laat uw gedachten in de vrije loop.

Ontspan tijdens het sporten
Hoewel niet alle sporten even ontspannend aanvoelen, is sporten wel een hele goede manier om te ontspannen en uw hoofd leeg te maken. Van hardlopen kunt u in een heerlijke flow raken, met krachttraining bent u even volledig gefocust op uw oefeningen en ondanks de lastige poses bij Ashtanga yoga voelt u zich eigenlijk best ontspannen.

Ontspan in bed
Leg de telefoon weg zodra u naar bed gaat. Een stuk relaxter. Knuffel in plaats daarvan met uw partner of overdenk uw dag.