Val je af van de sauna?

afvallen sauna

Veel mensen vragen zich af of je afvalt van een bezoek aan de sauna. Je zweet immers en je hart gaat sneller werken. Kortom, je zou denken dat je afvalt. Maar klopt deze gedachte?

Wellicht bezoek je weleens een sauna en heb je je ervoor en erna wel eens gewogen. Je zult merken dat je na een saunabezoek tot wel 1,5 kilo lichter bent. Dit heeft er mee te maken dat je bij een bezoek aan een sauna gaat zweten. Zodra je gaat zweten, verlies je vocht wat resulteert in gewichtsverlies. Mannen zweten over het algemeen meer dan vrouwen en waardoor het gewichtsverlies bij mannen het grootst is.

Maar juich niet te vroeg! Helaas is dit gewichtsverlies van korte duur. Juist door het vochtverlies heeft je lichaam behoefte aan aanvulling. Veel mensen hebben na een bezoek aan de sauna dan ook dorst. Door het aanvullen van het vocht zal het gewichtsverlies ongedaan worden en komen de ‘afgevallen’ gewicht er weer bij.

Wat kan je het beste drinken?

Het beste kun je na een bezoek aan een sauna water of thee drinken. Soms wordt sportdrank geadviseerd. Het probleem met sportdrink is dat er naast mineralen en zout ook veel suikers in zitten. Het te kort aan zout kan opgelost worden door bijvoorbeeld een bouillon te drinken.

Gezondheid

Alhoewel je niet zal afvallen van een sauna is het bezoeken van een sauna wel gezond. Zo zullen afvalstoffen worden verwijderd, zal de huid gereinigd worden, verbetert het immuunsysteem zich, vermindert het pijn en is het voor veel mensen rustgevend.