Waarom de sauna goed voor u is…

Een privé bezoek aan onze sauna wordt door velen als ontspannend ervaren. Dit omdat de sauna uiteenlopende voordelen biedt voor de fysieke en mentale gezondheid. Hieronder de 5 belangrijkste redenen waarom de privé sauna gezond is…

1. Goede doorbloeding van uw lichaam

Gedurende een sessie van 10 tot 20 minuten in de privé sauna gaat uw hartslag met 50 tot 70 procent omhoog. Dit betekent dat u dezelfde gezonde voordelen bereikt als met een lichte work-out. Bovendien verwijden uw aderen dankzij een sauna, zodat de doorbloeding van uw weefsels en organen beter wordt. Een sauna is dus gezond voor uw hart- en bloedvaten.

2. Gezonde huid dankzij sauna

Omdat uw bloedvaten wijder en flexibeler worden, wordt er meer bloed (en dus ook voedingsstoffen) naar de huid vervoerd. Uw huid wordt zodoende beter gevoed en sneller hersteld. Op die manier draagt de sauna bij aan een gezonde huid. Ook gaan uw poriën open staan dankzij de privé sauna. In combinatie met het zweten, zorgt dit ervoor dat uw huid van binnen grondig wordt schoongespoeld.

3. Beter afweersysteem

Dankzij de hitte van de sauna, maakt uw lichaam meer witte bloedcellen aan die ziekten kunnen bestrijden. De sauna is om die reden zeer bevorderlijk en voordelig voor uw lichamelijke afweersysteem/immuunsysteem. Uw lichaam wordt dankzij de sauna preventief beschermd tegen bacteriën, virussen, schimmels en parasieten. De sauna draagt zodoende bij aan uw algehele lichamelijke gezondheid.

4. Sauna voor pijnbestrijding

Als uw regelmatig de sauna bezoekt, nemen klachten met betrekking tot spierpijn en gewrichtspijn af. Niet alleen de pijn vermindert, maar ook de stijfheid van de spieren en gewrichten. Een sauna zorgt er tevens voor dat eventuele vermoeide, vastzittende en verzuurde spieren makkelijker en sneller herstellen. Een sauna is dus een ideale en gezonde vorm van pijnbestrijding. Een ander voordeel van de sauna is dat wondjes sneller genezen, waardoor ze minder lang pijn doen.

5. Verbeterde ademhaling

Zeker voor mensen met bronchitis, astma en andere aandoeningen aan de luchtwegen, kan een bezoek aan de sauna wonderen doen. Uw slijmvliezen worden namelijk soepeler; vastzittend slijm raakt los; de doorbloeding van uw luchtwegen wordt beter; en daarmee verbeteren ook uw ademhalingswaarden! U kunt dankzij een sauna dus makkelijker en dieper ademhalen. Bijkomend voordeel: hoe beter uw ademhaling, des te gezonder uw lichaam.

Bezoekt u wel eens onze privésauna? Zo ja, merkt u ook iets van de bovenstaande (gezondheid)voordelen van een bezoek aan onze sauna?