Weg met die haartjes!

Word jij ook gek van al die scheerbultjes, huidirritatie en het meezeulen van scheermesjes op vakantie? Dankzij IPL, oftewel Intense Pulsed Light is dit nu verleden tijd. Een ingewikkelde naam voor iets dat vrij simpel is… Bij de IPL-techniek wordt gebruik gemaakt van hele sterke lichtflitsen, die op de haarzakjes in de huid worden gericht. Door de warmte sterft het haarzakje af en komt het niet meer terug. Nooit meer scheerbultjes en scheermesjes kopen dus!

Behandeltijd

Als je deze zomer haarloos op het strand wilt liggen, moet je op tijd plannen. IPL behandelingen hebben namelijk tijd nodig: er zijn gemiddeld acht behandelingen nodig, en om je huid tot rust te laten komen moet er een tussenpauze in zitten van zo’n 6 tot 12 weken. Plan dus op tijd je afspraken in, want er moet goed gekeken worden naar de hersteltijd van jouw huid.

Ontharingsmethodes

De IPL methode is sneller, comfortabeler, effectiever en op termijn goedkoper dan harsen, scheren, waxen of epileren. Tegenwoordig zijn er ook veel IPL apparaten voor thuisgebruik te koop. Die gebruiken weliswaar dezelfde techniek, maar de professionele apparaten kosten enkele tienduizenden euro’s en hebben een veel sterker effect. Het afsterven van de haarzakjes gaat daardoor sneller, en je weet zeker dat de haartjes niet meer terugkomen wat bij de thuisapparaten nog wel eens gebeurt. Daarnaast gaat het ook om de gezondheid van je huid; een professional met veel ervaring in ontharen kan beter inschatten hoeveel hersteltijd je huid nodig heeft en je het juiste advies geven voor verzorging.

Beetje spannend?

Voor sommige mensen klinkt het misschien als een enge behandeling, dus het kan best zijn dat je een beetje zenuwachtig bent. Voorafgaand aan een behandeling doen we altijd een intake, waarin we een aantal medische vragen stellen, en bekijken of je huid en haar geschikt is om te behandelen. We stellen je graag gerust en vertellen je hoe de behandeling zal verlopen. Indien je nog vragen hebt kun je ook altijd vrijblijvend een afspraak voor een intake maken en daarna beslissen of je de behandeling gaat doen. Aan een intake zijn geen kosten verbonden. Natuurlijk mag je iemand meenemen om je mentaal te ondersteunen. Als je na afloop van de intake bent goedgekeurd voor de behandeling en je wilt er zelf nog mee doorgaan, kun je direct behandeld worden.