Zijn bubbelbaden gezond?

Heerlijk! Lekker lui ontspannen in een bubbelbad in een sauna. Na het gebruik van een bubbelbad voel je je heerlijk ontspannen. Maar is een bubbelbad wel zo gezond?

Wat is een bubbelbad?

Een bubbelbad is een verwarmd bad, met temperaturen rond de 37-38 graden Celsius. Warme baden werden reeds in de Romeinse tijd gebruikt om mensen te helpen ontspannen of om verstijfde of gespannen spieren te verlichten. Het nemen van een bubbelbad heeft een ontspannen werking.

Hydrotherapie

Hydrotherapie maakt gebruikt van water. In het geval van een bubbelbad wordt door middel van jets water tegen het lichaam gestuwd. Dit heeft als resultaat dat spieren en gewrichten kunnen ontspannen. Tevens heeft hydrotherapie een positief effect op de bloedcirculatie. Dit positief effect resulteert in een verbeterde transportatie van zuurstof en voedingsstoffen door het lichaam. Tot slot geeft het warme water een ontspannen gevoel, draagt het bij aan stressvermindering en een verbeterde nachtrust.

Als je zwanger bent

Het is niet bewezen dat het nemen van een bubbelbad gevaarlijk is tijdens je zwangerschap. Natuurlijk warm je wel op tijdens het nemen van een bubbelbad en het is dan ook aan te raden niet langer dan 15 minuten van een bubbelbad gebruik te maken. Ook is het belangrijk dat je let op de hygiëne. Kies daarom voor een goed onderhouden bubbelbad.

Conclusie: er zijn geen echte negatieve effecten van bubbelbaden bekend. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je de normale hygiëne maatregelen in acht neemt!