Waarom een saunabezoek in de zomer goed is…

sauna jepun

Over het algemeen brengen mensen vaker een bezoek aan de privé sauna met koud weer. Bij warm weer denkt u immers niet meteen aan een warme privé sauna. Maar een dagje sauna in hartje zomer heeft zo zijn voordelen. Dit zijn alvast 4 redenen waarom u vaker naar de privé sauna zou moeten gaan in de zomer:

Na een saunabezoek kunt u beter tegen de hitte
U leert relativeren als uw uit een cabine van 90 graden stapt. De temperatuur buiten lijkt dan ineens heel koud. Zelfs als het boven de 20 graden is! Daarnaast traint u uw lichaam om uzelf te koelen. Hoe meer u naar de sauna gaat, hoe beter u tegen de warmte kunt.

In de sauna kunt u goed afkoelen
Veel mensen denken bij een saunabezoek meteen aan opwarmen. Maar u kunt er ook goed koelen. Naast het verwarm zwembad, Stoomcabine met eucalyptuskruiden, Finse sauna met kleurentherapie (80 graden) kunt u ook genieten van een regendouche en een afkoelend voetbadje.

Het is rustiger in de zomer
In de zomervakantie zijn veel mensen op vakantie. Ook ontstaan er bij de eerste berichten van mooi weer grote files voor onze badplaatsen. De privé sauna’s zijn dus minder druk bezet. Aan het strand moeten mensen haast vechten voor een plekje, maar in de privé sauna kunt u lekker terecht op een ligbed op het buitenterras. Daarbij zal de bediening een stuk sneller zijn dan in een populaire strandtent.

In het laagseizoen zijn de prijzen voordeliger
In de sauna is het laagseizoen als het op het strand hoogseizoen is. Dat betekent dat veel privé sauna’s aan mooie actie’s doen. Zeker als je er soms even tussenuit wilt. Een betere plek om tot rust te komen en bij te bruinen is er haast niet.
Houd deze mooie redenen dus in gedachten als het zonnetje weer goed begint te schijnen!